Datum: zondag 3 november 2019 · 17:00
Team: U18
Locatie: Houtkwartier, Leiden

Zinderende wedstrijd van U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft de laatste weken de stijgende lijn te pakken. Na een zeer knappe overwinning op Heroes Den Bosch een week eerder maakte nu Rowic kennis met de Leidse talenten. De jongens uit Dordrecht kregen een flink pak slaag: 112-66

Het eerste kwart begonnen we met de starting five van Senne, Kevin, Liam, Koen en Isai. Helaas begon de Leidse ploeg best wel slordig en was er na een paar minuten al een teamtalk nodig. Coach Edwin sprak onze jongens streng toe wat zeker de gewenste uitwerking had. Zorg en Zekerheid Leiden eindigde het kwart met een 26-21 voorsprong.

Speciaal was het debuut van Vincent die na flink wat blessureleed eindelijk zijn opwachting kon maken. En Vincent deed wat Vincent altijd doet en dat is scoren. Heerlijk voor hem en het team dat hij er weer bij is.

Het tweede kwart begon het team een stuk beter dan het eerste kwart. Er werd agressief verdedigd door het hele team, gaten werden goed dichtgelopen en iedereen zat er bovenop. Thomas laat deze wedstrijd weer zien dat hij echt zijn plek wel heeft gevonden bij dit team. Hij brengt veel energie en atletisch vermogen met zich mee. Nu nog iets meer vertrouwen krijgen in zijn eigen scoren, dan is het hek van de spreekwoordelijke dam. Ook Koen en Duco zijn zeer goed in het verdedigen en rebounden, heerlijk en super belangrijk voor het team. Het was ook weer smullen geblazen van Isai, Kevin en Senne. Isai zorgt met zijn speciale inzicht, snelheid en gevoel voor vele scores, passes en andere mooie dingen in het veld. Kevin en Senne hadden weer een aantal dunks en mooie verdedigende acties voor het publiek in petto. Vooral Kevin had weer een dunk om in te lijsten, helaas door mijn eigen onkunde niet goed te beschrijven hoe mooi deze dunk was. Bijzonder voor Kevin was dat deze eenhandig en met zijn rechterhand was. Na het tweede kwart stond het 57-29.

In het derde kwart begonnen onze jongens erg zwak. Ze lieten zich makkelijk aftroeven door de tegenpartij die zeer fel begon aan het derde kwart. Na wat aanpassingen van de coaches trok het team het schip toch weer recht. Daar waren wel wat angstige minuten aan vooraf gegaan, maar dit team heeft teveel klasse om lang in de tang te blijven van Rowic. Liam en Manuel hebben waardevolle bijdragen geleverd waardoor de rust in het team terugkeerde. Na drie kwarten was het 76-47.

Het vierde kwart werd door het team gewoon zeer vakkundig uitgespeeld. Rowic had in de gaten dat er niks meer te halen viel in Leiden en werd heerlijk van het kassie naar het muurtje gespeeld. Een verdiende en goeie overwinning van onze boys. Ons team wordt ook wekelijks zeer fanatiek en zeer luidruchtig aangemoedigd door een aantal Dolle Mina’s….. Dit geeft onze boys zeker ook de vleugels die het af en toe nodig heeft. Kleine kanttekening: voor de eigen veiligheid is het verstandig aan de andere kant van de hal te gaan zitten, ver weg van deze dames. Komend weekend wacht een flinke test tegen Den Helder. Het eindsignaal kwam bij 112-66.