59-75

Datum: zaterdag 2 oktober 2021 · 13:00
Locatie: Almere Poort, Almere

Winst voor U22 in Almere

Het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde zaterdagmiddag in Almere. Na een ruststand van 30-38 werd er uiteindelijk van Almere Pioneers gewonnen met 59-75.

Het eerste kwart begon voor de Leidse formatie wat onwennig. Quincy Tjon Affo en Jamayro de Windt speelden voor het eerst mee met het DTL-team. Het was vooral in het eerste kwart even zoeken naar elkaar. Eind eerste kwart 16-15.

In het tweede kwart ging het beter. In dit kwart gingen beide ploegen in eerste instantie gelijk op. Aan het eind van dit kwart liepen de Leidse mannen uit naar een voorsprong van 8 punten. Ruststand 30-38.

In de rust werd door de coaches onder andere aangegeven dat er meer stops nodig waren in de tweede helft van de wedstrijd.

Na de rust werd er door beide teams de eerste drie minuten niet gescoord. De tegenstanders konden toch weer aanhaken, de voorsprong werd door de mannen uit Almere teruggebracht naar 2 punten halverwege het derde kwart. Daarna kwamen de Leidse scores op gang. Door scores van Jamayro de Windt, Duko Bos, Kevin Jonathan, Jeffrey Hesseling en Quincy Tjon Affo liep het verschil op naar 13 punten. Eind derde kwart: 40-51.

In het vierde kwart konden de Leidse mannen elkaar steeds beter vinden en werd het puntenverschil daardoor steeds groter. Lucas Kruithof was van alle markten thuis: diverse scores, rebounds, assists, steals en een block waren het resultaat van zijn harde werken.

De coaches waren tevreden en zagen dat er progressie was in de samenwerking met de drie spelers van heren 1.

De volgende wedstrijd is op zondag 10 oktober in de Vijf Meihal om 17.00 uur tegen Landstede Hammers.

Scores: Quincy Tjon Affo 16, Lucas Kruithof 14, Kevin Jonathan 13, Jamayro de Windt 13, Jeffrey Hesseling 7, Duko Bos 6, Dylon Kampwart 4 en Gabor Szitas 2.