61-102

Datum: zaterdag 16 oktober 2021 · 20:30
Locatie: Sportboulevard, Dordrecht

U22 bekert verder na winst in Dordrecht

Nadat er vrijdagavond al een wedstrijd in Weert werd gespeeld, gingen de mannen van het U22-team van Zorg en Zekerheid Leiden afgelopen zaterdagavond naar Dordrecht om een bekerwedstrijd te spelen. Dit duel werd vrij eenvoudig gewonnen. Na een ruststand van 25-59 stond er aan het eind van de wedstrijd 61-102 op het scorebord.

Het eerste kwart ging gelijk het gas er op bij de Leidse mannen. Een ally-oop met daarop gelijk ook nog een dunk van Quincy Tjon Affo (in het eerste kwart al goed voor 10 punten) en scores van diverse spelers gaven al snel een ruime voorsprong. Aan het eind van het eerste kwart stond er al een groot verschil op het scorebord: 9-33.

In het tweede kwart konden de coaches goed door wisselen en had bijna iedereen al gescoord. Ook de tegenstanders kwamen wat meer tot scoren, maar echt spannend was het niet in Dordrecht en dat zou het ook niet meer worden. Met een voorsprong van 25 punten gingen de mannen naar de kleedkamer: 24-59.

Na de rust ging het er hetzelfde aan toe als in de eerste helft van de wedstrijd. De voorsprong werd nog iets groter en de wedstrijd was op dat moment al gespeeld. Eind derde kwart: 39-77.

Het vierde kwart begon met een and-1 van Lucas Kruithof die ook deze keer weer meerdere keren de bal bij de tegenstanders wist te onderschepen (8 steals). Aan het eind van het vierde kwart zette Youri Meeuwisse met een dunk de 100 punten op het scorebord. Iedereen sprong op van de bank om hem toe te juichen. De laatste score voor Leiden kwam van Amara Kante en toen hadden alle spelers gescoord. Eindstand 61-102 en door naar de volgende bekerronde.

Scores: Quincy Tjon Affo 21, Jeffrey Hesseling 17, Tijmen de Haas 14, Kevin Jonathan 13, Lucas Kruithof 9 (10 rebounds), Dylon Kampwart 9, Youri Meeuwisse 6 (10 rebounds), Jamayro de Windt 6, Gabor Szitas 5 en Amara Kante 2.

De volgende wedstrijd is zondagmiddag 24 oktober om 17.00 uur in de Vijf Meihal. De tegenstander is Apollo Amsterdam.