Datum: zondag 24 november 2019 · 16:00
Team: U22
Locatie: Vijf Meihal, Leiden

U21 slaat in het vierde kwart toe

Zondagmiddag stond een belangrijke wedstrijd voor de mannen van het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden op het programma. Landstede Hammers kwam namelijk op bezoek. In de Vijf Meihal was het met name in het laatste kwart erg spannend. Via kwartstanden van 13-13, 25-33, 48-56 werd de eindstand 65-60 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

De Zwollenaren begonnen gelijk met een driepunter en gingen in een zone staan. De verdediging bij Zorg en Zekerheid Leiden stond prima, maar de mannen hadden wat moeite met de aanvallen.

In het tweede kwart kwamen alle scores van Bart van Rixtel en Rick van der Salm. De Leidenaren gingen de kleedkamer in met een achterstand van 8 punten: 25-33.

Na de rust schoten de Zwollenaren er achter elkaar driepunters in. Ze kwamen halverwege het derde kwart op een voorsprong van 17 punten. Zorg en Zekerheid Leiden vocht zich terug in de wedstrijd en aan het einde van het derde kwart was het verschil opnieuw acht punten, nog steeds in het voordeel van Landstede Hammers: 48-56.

In het begin van het vierde kwart wordt er door de Zwollenaren vanuit een vrije worp één punt gescoord en de Leidse mannen komen goed terug. Met nog ruim vijf minuten te spelen staat het weer gelijk: 57-57. Aan beide kanten wordt er goed verdedigd. Bart van Rixtel zorgt ervoor dat er een voorsprong voor Zorg en Zekerheid Leiden op het scorebord komt te staan, gevolgd door een dunk van Eloi Nimako. De Zwollenaren proberen door fouten te maken de bal weer in handen te krijgen. Met nog een minuut speeltijd is de stand 63-60 en wordt er een fout gemaakt op Lucas Kruithof die helaas zijn vrije worpen mist. Een schotpoging van Landstede Hammers treft het netje niet. Als Zorg en Zekerheid Leiden opnieuw de bal heeft wordt er een fout op Troy Koehler gemaakt die zijn beide vrije worpen feilloos raak schiet en zorgt voor een eindstand van 65-60. Een knappe overwinning van het DTL-team wat hierdoor de vierde plek overneemt van Landstede Hammers.

Coach Alpha Sow was heel tevreden. Er werd, met name in het derde en vierde kwart, meer als team gespeeld en er werd ook weer prima verdedigd.

Scores: Bart van Rixtel 20, Troy Koehler 11, Rick van der Salm 8, Lucas Kruithof 7, Mees van Leeuwen 6, Yaëll dos Santos Borges 6, Eloi Nimako 5 en Nezar Kanbier 2.

De volgende wedstrijd is op zondag 8 december om 17.00 uur bij TBG Dragons in Nijmegen.