Datum: zondag 12 januari 2020 · 17:00
Team: U18
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 weet kraker tegen Apollo net niet te winnen

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zondag een heuse kraker tegen Apollo Amsterdam. Na een ruststand van 44-39 kwam de Leidse ploeg in het laatste kwart op voorsprong. Helaas kon die voordelige marge niet vastgehouden worden en ging de winst alsnog met 80-77 naar de Amsterdammers.

Het Leidse team bestond deze keer naast alle vaste waardes ook uit 2 kanjers van U16, Romano en Boris. Helaas waren Liam en Vincent nog geblesseerd.

Het eerste kwart ging meteen knetter spannend van start met 24-25 in het voordeel van Apollo. Het was een echt man tegen man gevecht, waarbij niemand ontzien werd. Een aantal spelers liep al snel tegen persoonlijke fouten op, waardoor de coaches moesten ingrijpen. Apollo had dit kwart iets meer geluk bij het afwerken, waardoor ze het kwart met één punt voordeel afsloten.

In het tweede kwart bouwde Apollo het voordeel meer uit naar 39-44. Kevin had in alle strijd al een flinke wond opgelopen en moest verzorgd worden aan zijn hoofd. Zowel Boris als Romano maakten naast speelminuten vooral veel indruk met hun spel. Beide jongelingen zijn gezegend met een sterk fysiek en weinig angst. Dat maakte dat ze een super aanvulling voor het team waren. Senne was naast Kevin weer mega actief aan beide kanten van het veld.

Het derde kwart was het Leidse kwart. De spelers kwamen helemaal super uit de kleedkamer vandaan en trokken de stand naar 60-61 terug. Iedereen was messcherp, de combinaties onder het bord liepen goed en de afvallende ballen vielen ook de Leidse kant op. Het was gewoon echt een mooie pot om te zien. Thomas, Duko en Koen doken weer overal op in het veld, waar ze goeie daden verrichtten. Manuel en Yannick draaiden als spelverdelers ook hun minuten, maar vooral Isai moest de lijnen uitzetten voor het team.

Het vierde kwart was echt een rollercoaster van emoties. Het goeie spel van het derde kwart werd doorgetrokken door de ZZ boys. Met nog drie minuten te gaan was de score opgelopen naar plus 10 in Leids voordeel. Kevin had nog een beuk gekregen en had weer verzorging nodig, maar niets leek een overwinning in de weg te staan. Helaas is topsport grillig en kwam er een doldwaas slot op deze pot. Apollo boog met het nodige geluk en smijtwerk de stand weer geheel recht en zelfs naar een voorsprong. Niemand van de Leidse jongens kon de rem erop gooien en het momentum weer de Leidse kant op krijgen. Het overzicht ging verloren tijdens het spel en was niet meer terug te krijgen. Eindstand daardoor 77-80.

De coaches waren net als het team flink teleurgesteld, maar vooral ook trots op de jongens. Echt een goeie pot van het team, dat met een beetje geluk en iets meer volwassenheid nog erg goede wedstrijden gaat spelen.