99-63

Datum: zondag 15 december 2019 · 17:00
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U18 verslaat Tripple Threat

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft na een aarzelende start op zondag 15 december ruim gewonnen van Tripple Threat. De Leidenaren waren met 99-63 te sterk voor de ploeg uit Haarlem.

Tripple Threat is een fysieke ploeg. Tot op het bot gemotiveerd begonnen onze jongens aan deze match. Het eerste kwart was een ware strijd tegen vooral de sterke center van TTT. Ook de guards waren snelle en behendige spelers aan hun kant. Daar hebben wij Isai, Kevin, Senne, Duko en Liam tegenover gezet. De start was niet super goed, maar goed genoeg om met een 24-20 voorsprong te eindigen.

In het tweede kwart bleven de teams elkaar goed in evenwicht houden. Harde strijd onder de borden aan beide kanten van het veld was ook het beeld van deze kwart. Duko en Koen gingen weer voorop in de strijd wat de rest van het team goed oppikte. Dit was een man vs man gevecht. Beide teams scoorde dit kwart 21 punten, dus behield Zorg en Zekerheid Leiden zijn voorsprong van 4 punten: 45-41.

In het derde kwart ging de verdediging echt op slot bij Zorg en Zekerheid Leiden. TTT kon maar 12 punten scoren, waar de Leidenaren op 21 punten uitkwamen. Een mooi gat was geslagen: 66-53. Kevin was weer lekker bezig en ook Duco liet zich weer in allerlei hoeken en gaten van het veld zien. Samen met Koen (12 punten), Thomas (3 punten) en Isai (15 punten) pakt Duco (14 punten) veel ballen op, terwijl Senne (13 punten) en Kevin (24 punten) weer de Twin Towers routine deden. Heersers in the Sky.

Het vierde kwart werd eigenlijk zeer vakkundig uitgespeeld door onze boys en de voorsprong netjes uitgebouwd. Bankspeler Coen had een schitterende driepunter en ook bankspeler Yannick (10 punten) had een lekkere match gespeeld. Bankers als Robin en Jamal hadden ook al minuten gemaakt en hun bijdrage geleverd aan de overwinning. Helaas speelde Liam een beetje een ongelukkige wedstrijd, maar die mogen er ook wel eens bij zitten voor deze kanjer. In het vierde kwart scoorde Zorg en Zekerheid Leiden 33 punten en TTT maar 10. Derhalve luidde de eindscore 99-63.