Datum: zondag 6 februari 2022 · 12:00
Team: U16
Locatie: Landstede Sportcentrum, Zwolle

U16 wint overtuigend van Landstede Hammers

Na de noodgedwongen corona-break, mocht Zorg en Zekerheid Leiden op zondag 6 februari direct op bezoek bij Landstede Hammers. Helaas moest het team nog incompleet aantreden en zonder Bob van der Linden en Luc la Rose de wedstrijd ingaan. Na een wat onwennige en stroeve start, wist de Leidse formatie via kwartstanden 15-16, 26-31 en 43-59 de wedstrijd uiteindelijk overtuigend te winnen met 51-73.

Dat het onwennig en wat stroef was, bleek. Landstede Hammers opende de wedstrijd direct met een 5-0 run. Luuk Kuiper en Steijn Luykx deden namens de Leidse formatie wat terug, maar daarmee bleef het dan ook. Landstede Hammers denderde vervolgens met een 6-0 run door, zodat coach Hong-Ching bij de stand van 15-6 in een time-out moest vluchten. Dit pakte goed uit, want de Leidse formatie begon beter te spelen en antwoordde met een 8-0 terug, waardoor Landstede Hammers werd gedwongen om een time-out in te vluchten. Er werd beter verdedigd, wat ertoe leidde dat er gerend kon worden en dat leverde makkelijke scores op. Het eerste kwart werd met een minimale voorsprong afgesloten: 15-16.

Landstede Hammers opende het tweede kwart wederom met een score. De Leidse formatie weigerde close-outs te maken, waardoor Landstede wederom een open driepunter maakte. Het tweede kwart ging verder gelijk op. Ondanks dat de Leidse formatie hard verdedigde en mooie aanvallen maakte, konden beide teams niet weglopen van elkaar. Ze waren aan elkaar gewaagd. Toch wist Zorg en Zekerheid Leiden met een minimale voorsprong de rust in te gaan: 26-31.

Zorg en Zekerheid Leiden schoot het derde kwart via een 2-8 run uit de startblokken, waardoor Landstede Hammers bij de stand van 28-39 direct in een time-out moest vluchten. Dit had niet het gewenste effect, want de Leidse formatie bleef doorgaan met waar het was gebleven: hard verdedigen, gecombineerd met mooie aanvallen maken. De voorsprong werd uitgebreid, en het derde kwart met een voorsprong van 43-59 afgesloten.

Het spelbeeld van het vierde kwart was niet anders. Zorg en Zekerheid Leiden bleef hard verdedigen, en de bal vooral delen met elkaar in de aanval. Hierdoor ontstonden mooie aanvallen van het team die ook werden beloond met mooie scores. Zodoende wist de Leidse formatie de eerste wedstrijd na een lange corona-break overtuigend te winnen: 51-73.

“De jongens hebben het, op de start van het eerste kwart na, erg goed opgepakt. Ondanks een lange corona-break, veel zieke jongens, incompleet trainen etc. wist het team er vandaag wel meteen te staan. Het feit dat we meteen tegen Landstede Hammers moesten spelen, was niet makkelijk”, vertelt coach Hong-Ching na afloop. “Dit geeft ons vertrouwen richting volgende week tegen de koploper Heroes Den Bosch. We willen dit graag voortzetten en proberen volgende week wederom een goede pot neer te zetten.”

Scores: Luuk Kuiper 18, Steijn Luykx 16, Loek van Zeil 14, Cid van Timmeren 7, Wessel Vankan 6, Eise van Wayenburg 6, Thomas Ruijsenaars 4 en Radvilas Abrasonis 2.