Datum: zaterdag 14 september 2019 · 14:30
Team: U16
Locatie: Spaarnehal, Haarlem

U16 start competitie met ruime overwinning

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen mocht Zorg en Zekerheid Leiden U16 aantreden tegen Triple Threat. De tip-off was om 13:30 uur in Haarlem. Volgens de tafel was de uitslag 58-151, echter na het zien van de beelden en het maken van de statistieken blijkt de stand daadwerkelijk te zijn geland op 53-156.

Het eerste kwart bleek achteraf niet het beste kwart van de Leidse jongens. De start van de wedstrijd was ietwat rommelig, waarin het een aantal keer onnodig balverlies leed en het Triple Threat iets te veel aanvallende rebounds liep pakken. Na enkele minuten kwam de Leidse trein op stoom, waarin het doordrukte naar een 27-9 voorsprong aan het eind van het eerste kwart.

Gedunde het tweede kwart werd de goede energie vastgehouden en deden de Leidenaren er zelfs nog een schepje bovenop. Dit kwart werd volledig gedomineerd. Gedurende 10 minuten werden slechts negen schoten gemist, waarvan het ook nog eens zeven keer de aanvallende rebound wist te pakken. De kleedkamers werden opgezocht met een stand van 19-72.

Ook de tweede helft begon wat slap, vooral verdedigend gezien dit keer. De eerste drie minuten kon Triple Threat een aantal keer te makkelijk scoren. Een time-out was nodig om Zorg en Zekerheid Leiden te herinneren aan de gemaakt afspraken. Dit werd goed opgepakt. Na slechts 27 minuten speeltijd werd de magische grens van 100 punten al aangetikt. Stand aan het einde van het derde kwart: 33-108.

In het laatste kwart gingen wederom alle remmen los. Ondanks dat het verdedigend wat minder werd, konden de Leidenaren dit kwart maar liefst 48 punten bijschrijven. Er werd op een hoog tempo gespeeld, waardoor er in transitie al een aantal keer snel de basket werd gevonden. Het was zeldzaam als Zorg en Zekerheid Leiden U16 dit kwart miste. Het werkte zijn schotpercentages af tegen 76% tweepunters en 50% driepunters De einduitslag bleef uiteindelijk steken op 53-156

Reactie van coach Wouter Hoogeveen: ‘’Dit was een echte teamoverwinning. Als team noteerde we 42 assists en bemoeide iedere speler zich met de score. Negen van de tien spelers eindigden in de dubbele cijfers. De enige die dit niet deed, noteerde 9 punten en zat daar dus ook heel dicht tegenaan. Ben erg blij hoe we deze wedstrijd van begin tot eind gedomineerd en gecontroleerd hebben. In de gehele tweede helft heeft Triple Threat geen aanvallende rebound meer gepakt. Je ziet op dit vlak iedere week een vooruitgang, dat is mooi om te zien.’’