Datum: zondag 20 oktober 2019 · 13:00
Team: U16
Locatie: Houtkwartier, Leiden

U16 overtuigt niet, maar wint wel

Het altijd lastige Lokomotief kwam zondag op bezoek om te spelen tegen het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden. Ondanks dat de Leidenaren niet wisten te overtuigen, won de formatie van coach Wouter Hoogeveen alsnog vrij eenvoudig met 115-80.

De openingsfase van de wedstrijd was enorm chaotisch. Over en weer was de ene na de andere turnover te zien. Van tevoren was al duidelijk dat Lokomotief graag uptempo wil spelen. De Leidenaren gingen mee in dit spelletje en speelden te weinig hun eigen spel. Dit resulteerde in te veel onnodig balverlies. Uiteindelijk stond er ondanks dat toch een voorsprong van 31-15 op het bord aan het eind van het eerste kwart.

De Leidse jongens leken bij de start van het tweede kwart wel klaar om de dingen te doen waar het goed in is. Middels goede stops kon de ploeg een aantal keer snel punten scoren uit transitie. Binnen twee minuten vergrootte U16 de voorsprong naar 39-15. Het verdere verloop verliep ietwat stroever, waardoor de Leidenaren niet verder uit konden lopen dit kwart. Ruststand 56-34.

Even leek Lokomotief dichterbij te komen. Bij een stand van 61-42 was er een time-out nodig om orde op zaken te stellen. Dit lukte, want de Leidenaren wisten via mooi teambasketbal de voorsprong uit te bouwen naar 78-45. Na deze fantastisch 17-3 run leek het vat weer even leeg. Vooral verdedigend werd er niet slim gespeeld. Lokomotief kon te vrijuit spelen, veel op de vrije worp lijn komen en pakte dit kwart zelfs meer rebounds dan het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden. Echter, stond er toch een score van 93-58 op het bord bij het ingaan van het laatste kwart.

Uiteindelijk wonnen de Leidenaren met 115-80. Het laatste kwart was dus een gelijk opgaande strijd met een kwartstand van 22-22. Lokomotief schoot er dit kwart vijf driepunters in en vijf vrije worpen. Betekent dat de Leidenaren het wel voor elkaar kregen om de tegenstander slecht één lay-up toe te laten.

Het U16-team blijft zodoende ongeslagen bovenaan staan. Het mag zich komende week opmaken voor een trip naar Thessaloniki, Griekenland. De ploeg vertrekt maandagochtend vroeg vanaf Schiphol.