Datum: zondag 2 februari 2020 · 14:30
Team: U16
Locatie: Landstede Sportcentrum, Zwolle

U16 maakt dubbelslag compleet

In de tweede wedstrijd van het weekend stond Landstede Hammers het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden op te wachten in Zwolle. Vooraf werd al verwacht dat dit zomaar eens een lastig potje zou kunnen worden. Met een wat kleine rotatie en al één wedstrijd in de benen lukte het de Leidenaren toch om een zwaar bevochten overwinning mee terug naar Leiden te nemen. Het Leidse team won met 72-84.

Gedurende de hele eerste helft liep de Leidse formatie achter de feiten aan. Het was duidelijk zichtbaar dat de jongens al een wedstrijd in de benen hadden en dat het daardoor een bepaalde energie miste. Desondanks bleef de ploeg goed bij en ging het slechts met een 41-38 achterstand de rust in. ‘’In de kleedkamer werden de zaken benoemd die nodig waren om deze wedstrijd winnend af te kunnen sluiten’’, zo gaf coach Wouter Hoogeveen aan.

Zorg en Zekerheid Leiden kwam niet bepaald scherp de kleedkamer uit. Landstede Hammers liep tot halverwege het derde kwart uit naar een 51-42 voorsprong. Een time-out was nodig om het vuurtje aan te krijgen. De Leidenaren vonden dit vuurtje nu ook op het veld, want het team zette een achterstand van 9 punten, middels een 0-14 run, om in een voorsprong van 51-56. Zwolle kwam in het vierde kwart nog even terug tot 66-67. De Leidenaren lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. De wedstrijd werd volwassen uitgespeeld. Eindstand 72-84.

“Dit was een zwaar weekend”, aldus coach Wouter Hoogeveen. “Twee wedstrijden tegen twee goede teams. Met het ontbreken van een aantal spelers door blessures werd er gespeeld met een wat smalle rotatie. Dit zag je op momenten zeker terug in de energie, wat overigens meer dan logisch is. Beide wedstrijden hebben we prima basketbal laten zien. Complimenten naar het team toe hoe ze zich staande hebben weten te houden. Dit was namelijk geen makkelijk weekend. Er liggen wel een aantal uitdagingen als team, waarmee wij de komende periode mee aan de slag moeten.”