105-66

Datum: zondag 17 november 2019 · 17:00
Locatie: Houtkwartier, Leiden

Twee maal winst voor ZZ U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden beleefde een goed weekend met twee overwinningen. Op zaterdag werd er voor de beker met 74-89 gewonnen van Uball. Een dag later werd Crackerjacks door de Leidse jongens verslagen met 105-66.

De Leidse boys hadden zondag een thuismatch tegen het lager geklasseerde Crackerjacks. Het eerste kwart begon de ploeg niet scherp en was Edwin totaal niet tevreden met het team. Verdedigend was het erg slap en de focus was ver te zoeken. Dat had misschien een klein beetje te maken met de wedstrijd die U18 op zaterdag had gespeeld tegen Uball voor de NBB-Beker. Aan de andere kant zijn de jongens goed getraind en mag dit geen excuus zijn voor de valse start. Edwin en de coaches moesten alle zeilen bijzetten om het schip recht te trekken. Het eerste kwart eindigde met een nipte voorsprong: 24-23.

Het tweede kwart begon zeker een stuk beter. Met aanvallend spel bouwden de jongens de voorsprong mooi uit. Met dat de jongens steeds beter gingen spelen, zat de arbitrage vooral Zorg en Zekerheid Leiden en coach Edwin op de nek. Dit leverde al heel snel vijf persoonlijke fouten en een T voor de coach op. Er ontstond opnieuw chaos in het team, waardoor het tweede kwart toch iets minder goed eindigde. Gelukkig pikte het publiek dit heel goed op door nog harder het team aan te moedigen. Zo eindigde het tweede kwart met een 45-40 voorsprong voor de Leidse formatie.

In het derde kwart kwamen de jongens met een vliegende start uit de kleedkamers. De coaches hadden duidelijk aangegeven dat de mannen scherp maar toch ook voorzichtig moesten spelen om geen persoonlijke fouten te krijgen. Er werd heerlijk aanvallend gespeeld en goed verdedigd. Iedereen werd een stuk rustiger en hield goed het overzicht. De score was na drie kwarten opgelopen tot 80-46.

In het vierde kwart kwam het team totaal niet meer in gevaar en werd de tweede overwinning van het weekend geboekt. Nog steeds leeft het gevoel dat het team nog een stuk beter kan, zowel individueel maar ook als team. Dat smaakt dus naar meer….. De eindstand luidde 105-66.

Over de spelers:

Robin, speler van U18 2 die ook zeer goed speelt in U18 1, was vooral zaterdag van meerwaarde. Hij brengt veel rust en overzicht in het team.

Yannick zat laatste paar wedstrijden in een dalletje, maar liet deze wedstrijd zien de weg omhoog weer beetje gevonden te hebben. Hij noteerde 7 punten.

Manuel bracht weer veel snelheid met zich mee en goeie passes. Deze heerlijke speler kwam tot 8 punten.

Isai blijft wel de spil van het team zowel verdedigend als aanvallend, maar weet ook de lijnen goed uit te zetten voor het team. Wanneer Isai goed in vorm is, draait het team erg goed. Hij noteerde 15 punten.

Vincent zat ook in een kleine dip, wat totaal niet raar is omdat hij net pas terug is vanwege blessureleed. Deze wedstrijd greep Vincent dan ook aan om zijn zelfvertrouwen op te vijzelen. Hij was goed voor 6 punten.

Thomas is de laatste weken flink in vorm en gaat naast zijn goede veldwerk nu ook nog scoren. Hij is erg belangrijk voor het team aan het worden. Op zijn conto stonden 15 punten.

Kevin is nu Senne geblesseerd is even geen Twin Tower, maar in zijn eentje staat hij ook goed zijn mannetje. Af en toe heeft hij een kleine aanmaning van Edwin nodig, maar als hij gefocust is dan is het genieten geblazen. Kevin droeg 20 punten bij.

Coen, Peeman genoemd, is speler van U18 2 die in U18 1 ook gewoon erg goed meedraait. Hij brengt heel veel energie en snelheid met zich mee. Heerlijk om als team erbij te hebben. Hij eindigde met 2 punten.

Duko is een zeer steady speler in het team. Deze wedstrijd bracht hij zijn A-game ook weer met zich mee. Scorend vermogen en overal een helpende hand. Hij is zeer belangrijk voor het team. Aan het eind stonden er 19 punten achter zijn naam.

Liam is de man met de gouden handjes en zeer veel inzicht. Hij kan eigenlijk alles. Deze match was hij heel even uit het lood geslagen door scheidsrechtelijke dwalingen, maar Liam herstelde zich knap en liet een aantal zeer mooie acties zien. Hij tekende voor 13 punten.

Koen en Senne speelden niet mee, want zij zijn geblesseerd.