89-69

Datum: woensdag 18 september 2019 · 20:00
Locatie: PalaBigi, Reggio Emilia (Italië)

Regelmatig verlies ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden is er niet in geslaagd om net als vorig seizoen in de voorbereiding van Grissin Bon Reggio Emilia te winnen. De Italiaanse ploeg opende met een 12-0 run en legde daar al de basis voor de uiteindelijke 89-69 overwinning.

Na de desastreuze start liepen de Italianen zelfs weg naar een voorsprong van 15 punten: 21-6. De komst van Drago Pasalic, die gisteren niet speelde, bracht wat meer balans in de ploeg. Mede door zes punten van de Kroaat plaatste Zorg en Zekerheid Leiden een 6-0 run om terug te komen tot 23-14. Niettemin was het na tien minuten spelen 27-16 voor de Italianen. Coach Rolf Franke had op dat moment al acht spelers in het veld gebracht.

Het spelbeeld veranderde in het tweede kwart niet al te zeer. Zorg en Zekerheid Leiden bleef steeds op een puntje of tien volgen. Via 32-22 na vijf minuten spelen in het tweede kwart werd een ruststand van 44-32 bereikt. Verdedigend deed de Leidse ploeg het beter. In de rebound hadden de bezoekers zelfs een behoorlijk overwicht (21 om 14). Alleen schoten de Italianen beter en was het vizier van Zorg en Zekerheid Leiden voor wat betreft driepunters niet scherp gesteld.

Na de pauze liep Grissin Bon Reggio Emilia snel door naar een voorsprong van 20 punten: 64-44. Het is inmiddels al een bekend gegeven dat Zorg en Zekerheid Leiden nooit opgeeft. Tayler Persons en Pasalic wisten wat vaker te scoren. Ook Braxton Huggins, die met 0 punten was gaan rusten, gaf in dit kwart met twee drietjes een teken van leven. Zorg en Zekerheid Leiden scoorde de laatste negen punten van het derde kwart, waardoor het dus 64-53 werd.

Het was meteen de laatste opleving van de Leidse ploeg, want met nog vijf minuten te gaan was er al weer een gat van 20 punten geslagen: 81-61. Die marge stond na veertig minuten spelen ook nog op het bord: 89-69. Worthy de Jong en Persons zaten dik in de 30 minuten speeltijd. Van de andere zes spelers varieerde de speeltijd van 18 tot 27 minuten. Pasalic kwam uiteindelijk uit op 22 minuten.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Tayler Persons 18 (8 rebounds, 4 assists), Drago Pasalic 11, Worthy de Jong 11, Jarvis Williams 10 (5 rebounds), Braxton Huggins 9, Sergio de Randamie 6 en Josh Cunningham 4. Marijn Ververs kwam niet tot scoren.