62-59

Datum: vrijdag 5 april 2019 · 20:00
Locatie: Sporthallen Zuid, Amsterdam

Play-offs uit zicht voor U21

Het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden kon de play-offs nog halen, maar had dat niet meer in eigen hand. Er moest in elk geval uit gewonnen worden van Orange Lions Academy (OLA) en de week er na van Harlemlakers. Daarnaast moest BAL nog ergens punten laten liggen, en het meest logisch zou dat zijn bij de uitwedstrijd bij Harlemlakers. Helaas verloor U21 afgelopen vrijdag met drie punten verschil van OLA en won BAL. Hierdoor zijn de play-offs niet meer haalbaar en spelen de jongens volgende week hun laatste wedstrijd van het seizoen.

OLA speelt een deel van haar thuiswedstrijden in Sporthallen Zuid in Amsterdam en een ander deel in het Topsportcentrum in Almere. Deze keer mochten beide teams aantreden op centercourt in Almere. De start van Zorg en Zekerheid Leiden was niet best. Aanvallend liep het niet en OLA kwam makkelijk tot scoren. Na het eerste kwart was het 17-8.

Wie de tweede helft gehoopt had op een scherper U21, kwam bedrogen uit. Nog steeds werd er relatief veel balverlies geleden, vielen er weinig schoten en werden er aanvallend weinig rebounds gepakt. Dat zorgde na vijf minuten voor een 32-13 tussenstand. Toen herpakte Zorg en Zekerheid Leiden zich en gooide er een 10-1 run tegen aan, zodat gerust werd bij 33-23.

Het derde kwart kwam er meer energie in het spel van Zorg en Zekerheid Leiden en begonnen er ook schoten van buiten raak te gaan. Dit kwart was met 16-25 duidelijk voor de Leidse ploeg, waardoor er slechts een achterstand van één punt het scorebord stond: 49-48.

Het vierde kwart was niet best, maar wel spannend. Zorg en Zekerheid Leiden kwam via een driepunter aan het begin van het kwart even op voorsprong. Vervolgens was het stuivertje wisselen, maar werd er nog maar weinig gescoord. OLA bleef de laatste minuten steeds op voorsprong staan, ondanks het missen van enkele vrije worpen. Het lukte Zorg en Zekerheid Leiden niet meer om hier gebruik van te maken door driepunters of uitgespeelde aanvallen. Het zat er vrijdag gewoon niet in. Uiteindelijk werd deze wedstrijd met 62-59 verloren. Topscoorder aan Leidse zijde was Troy Koehler. De laatste wedstijd wordt op zondag 14 april gespeeld.