66-69

Datum: zondag 24 november 2019 · 13:00
Locatie: Houtkwartier, Leiden

Klein verlies voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondag een nagelbijter afgewerkt tegen Donar. In de slotfase pakte de ploeg uit Groningen alsnog de zege: 66-69.

Voor U18 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Donar uit Groningen kwam op bezoek. Dit is een zeer fysiek sterke ploeg waar ons team meestal wel moeite mee heeft.

De Leidse starting 5 was zo fysiek mogelijk gemaakt door onze coaches. Senne, Kevin, Liam, Duko en Isai weten allemaal wel hun mannetje te staan. Het begin was dan ook om in te lijsten. Duko noteerde meteen twee mooie scores op zijn specifieke manier en Senne knalde er ook maar meteen twee driepunters in. Een flinke voorsprong werd meteen genomen door onze boys en Donar was in de war. Helaas gingen de schoten die in het begin van het kwart niet vielen, er later wel in bij Donar. Het kwart eindigde dan ook een klein beetje in mineur met de stand van 22-24 voor Donar.

Het tweede kwart kenmerkte zich doordat het een echt fsyieke battle ging worden.Doordat aan beide kanten zo hard werd gestreden, was het scoren een stuk lastiger geworden. De schoten en lay-ups leken maar niet te willen vallen. Maar er is zeker ook schoonheid in goed verdedigen en het man versus man gevecht. Kevin onttrok zich wel aan de malaise van niet scoren en had een paar ijzersterke acties en scores, wat leidde tot een 32-36 ruststand.

Het derde kwart was net als het tweede kwart een nagelbijter, maar was voor de ZZ boys een gunstig kwart. Helaas waren Koen en Thomas geblesseerd uitgevallen en dat scheelt toch wel een slok op een borrel. Beide jongens staan fysiek namelijk zeker wel hun mannetje. De rest van het team ging volle bak tekeer en scoorde 6 punten meer dan Donar: 51-49.

In het vierde kwart ging het helaas toch mis. Schoten en passes van Donar kwamen beter aan dan bij onze jongens. Al snel stonden de jongens in het vierde kwart met de rug tegen de muur en konden ze het tij niet meer keren. Hoe hard ze het ook probeerden, want met de inzet was zeker niks mis. Het beetje geluk dat je nodig hebt om dit soort wedstrijden te winnen ontbrak zondag, wat zeer spijtig is natuurlijk.

Het bleef een zeer fysieke battle wat je ook wel ziet aan de spelers die de hoogste scores vandaag hadden. Kevin 15, Duko 14 en Senne 11; dit zijn de spelers bij Zorg en Zekerheid Leiden die dat spelletje het beste onder de knie hebben.

Maar het team heeft met de coaches een goede spirit en gaan weer zeer gemotiveerd hard aan het werk. Eindscore 66-69.