69-77

Datum: zaterdag 22 februari 2020 · 14:30
Locatie: Houtkwartier, Leiden

Heroes net iets te sterk voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden kwam afgelopen zaterdag in eigen huis uit tegen Heroes Den Bosch. De ploeg uit Noord-Brabant staat op een tweede plaats in de competitie en was dus een geduchte tegenstander. De Leidse jongens maakten het de Bosschenaren weer erg lastig, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 69-77 nederlaag.

De uitwedstrijd werd eerder zeer knap gewonnen van Den Bosch. Er werd door de spelers en coaches dus wel met enig vertrouwen naar deze wedstrijd gekeken. Aan de hoeveelheid spelers van Zorg en Zekerheid Leiden zou het in ieder geval niet liggen. Met in totaal twaalf spelers werd niets aan toeval overgelaten door de coaches. Boris en Philippos mochten hun tweede wedstrijd van de dag gaan spelen en zowel Vincent als Liam zaten ook weer fit op de bank.

Wat de deskundige aan de kant opviel, was het betrekkelijke kleine team van Heroes Den Bosch. Weinig lange mannen bij de tegenstanders van Zorg en Zekerheid Leiden. Vooral het eerste kwart werd daar zeer goed gebruik van gemaakt door de Leidse lange mannen. Vooral Kevin had een zeer goed kwart en vele punten werden binnen gesleept. Helaas kreeg Kevin last van kramp in zijn kuit en moest af en toe naar de kant om te rekken en strekken.

Ook Liam was in het veld gekomen en liet zien wat voor een knappe scherpschutter hij toch is. Een aantal zeer mooie driepunters vlogen uit zijn handen, goed om te zien dat hij weer terug is. Duko was ook weer zeer actief aanwezig. Helaas speelde hij niet zijn meest gelukkige match van het seizoen, maar ondanks dat is hij dan nog zeer bruikbaar voor het team.

Isai ging weer voorop in de strijd, maar werd een aantal keer genadeloos aangepakt door de Bosschenaren. Ellenbogen en schoenen vlogen in het rond en in zijn gezicht! De scheidsrechters hadden in deze fase helaas niet alles in de smiezen, waardoor Heroes Den Bosch het spelletje kon spelen dat het graag wilde. Boris, Manuel en Koen kregen ook de nodige minuten en waren zeer actief in de aanval en verdediging. De snelheid van Manuel en Koen brengt altijd veel gevaar met zich mee voor de tegenstanders.

Helaas gingen er steeds meer schoten vallen bij Den Bosch en kwam Zorg en Zekerheid Leiden op een achterstand. Een aantal keer werd er dan weer aangehaakt door de Leidse boys, maar het lukte toch net niet. Uiteindelijk werd er nipt verloren van Heroes Den Bosch, dat toch net te sterk en net iets slimmer/gemener bleek dan onze jongens. De eindstand was 69-77.

Een compliment voor de bank van Zorg en Zekerheid Leiden. Philippos, Yannick, Thomas en Vincent kregen in deze wedstrijd weinig speelminuten. Ondanks dat dit teleurstellend moet zijn voor de boys, bleven ze hun team goed aanmoedigen. Dat lijkt logisch, maar was gewoon goed om te zien dat de jongens hun eigen teleurstelling van weinig spelen goed konden verwerken. Nu weer knalhard trainen en de volgende pot met z’n allen winnen!