53-103

Datum: zaterdag 12 oktober 2019 · 17:30
Locatie: Sportcentrum Oudenrijn, Vleuten

Heerlijke wedstrijd van U18!

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zich goed hersteld van het verlies van een week eerder. Het Utrechtse Uball was het slachtoffer van de Leidse dadendrang. Via een ruststand van 28-49 werd het na onder meer enkele dunks 53-103 voor het Leidse team. Onno Guinau doet verslag.

Na de nederlaag van vorige week hadden onze jongens en de coaches hun zinnen gezet op een super goede wedstrijd. De tegenstanders waren Uball uit Utrecht, die thuis speelden. De starting five bestond dit keer uit Manuel, Isai, Senne, Kevin en Koen. Op de bank zaten Yannick, Coen, Thomas en Duko.

Koen maakte in het eerste kwart zijn uitverkiezing helemaal waar. Altijd zeer veel energie, snelheid plus een beetje hectiek brengt onze Koen altijd met zich mee. Ook onze eigen Twin Towers Kevin en Senne heersten deze match wederom in de lucht. Sterk eerste kwart van het hele team. Score 10-29.

Het tweede kwart werd meer een fysiek gevecht tegen de Uballers. Net als in het eerste kwart lieten ook onze bankspelers in het tweede kwart zien dat ze meer dan hun mannetje staan. Iedereen kreeg speeltijd van de coaches in deze wedstrijd en was een genot om naar te kijken. Einde tweede kwart: 28-49.

Het derde kwart werd de Isai show. Als deze jonge point guard het op zijn heupen krijgt, is het feest. Werkelijk alles lukte en hij reeg de scores en passes aaneen. Het team reageerde daar goed op door Isai alle ruimte te geven. Ook Kevin en Senne lieten een aantal spectaculaire dunks zien. Leek wel de SHOWTIME LAKERS uit de jaren 80….. Einde derde kwart: 41-76

In het vierde kwart bleven onze boys geconcentreerd en hard werken. Daarvoor zeker ook hulde aan de coaches die alle spelers op een positieve manier scherp hielden. Manuel liet meerdere malen zien hoe belachelijk snel hij op zijn benen is en ook de Twin Towers bleven scoren. Maar echt iedereen liet zich verdedigend gelden. We beginnen een echt team te krijgen, zowel in het veld als op de bank. Nu dit niveau en concentratie het seizoen kunnen volhouden boys. Einde vierde kwart: 53-103

Topscorers: Kevin 30, Isai 24, Senne 13 (11 rebounds) en Duko 12.