62-56

Datum: zaterdag 10 oktober 2020 · 15:00
Locatie: De Schutskamp, Den Bosch

Gehavend U22 verliest in Den Bosch

Na twee weekenden waarin niet werd gespeeld (vanwege positief geteste spelers bij de tegenstanders) werd er zaterdagmiddag door het U22-team van Zorg en Zekerheid in Den Bosch weer een competitiewedstrijd gespeeld. Na een ruststand van 26-38 werd de wedstrijd door de Leidse mannen verloren met 62-55.

De sprongbal in Den Bosch was voor Zorg en Zekerheid Leiden. In het eerste kwart nam Heroes Den Bosch de leiding, maar Zorg en Zekerheid Leiden wist steeds weer aan te haken. Na het eerste kwart was de stand gelijk 15-15.

In het tweede kwart werd er door de Leidse mannen beter verdedigd. Helaas raakte Nezar Kanbier vrij snel in dit kwart geblesseerd. Jamayro de Windt was op schot; hij schoot 3 driepunters raak en maakte 13 van zijn 22 punten in dit kwart. In een time-out gaf coach Edwin Engelhart aan dat de verdediging best goed was, maar aanvallend moest het wel beter. Zorg en Zekerheid liep verder uit en halverwege de wedstrijd stond er een prima ruststand op het scorebord: 26-38.

Ook in het derde kwart was de verdediging op orde, maar nog steeds was het aanvallend niet goed. Dat blijkt ook uit het feit dat er door de Leidenaren maar 7 punten werden gescoord, terwijl er aan de andere kant 14 punten door het netje gingen waardoor de voorsprong aan het eind van het derde kwart nog maar 5 punten was: 40-45.

In de eerste helft van het vierde kwart behielden de Leidse mannen hun voorsprong nog, maar halverwege het vierde kwart ging het mis. Vrije worpen werden gemist (47% vrije worpen raak: 7 punten), diverse spelers hadden inmiddels 5 fouten en Den Bosch verzilverde bijna alle vrije worpen die zij in de laatste minuten kregen (66% vrije worpen raak: 23 punten ). Uiteindelijk waren het de mannen uit Den Bosch die na het laatste fluitsignaal de meeste punten hadden gescoord: 62-56.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden speelden Kevin Jonathan, Lucas Kruithof en Mees van ’t Hoff niet mee. Nieuwkomer Khalid Haddad en Boris Borst en Koen van Dijk (twee spelers van het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden) vulden het team deze wedstrijd aan.

Coach Engelhart was niet echt te spreken over de prestaties van het team vandaag. Met name aanvallend liep het niet lekker en ook het aantal gemiste vrije worpen was veel te veel. “Deze wedstrijd hadden we niet hoeven te verliezen”, aldus Engelhart.

Scores: Jamayro de Windt 22, Tijmen de Haas 9, Eloi Nimako 8, Isai Sow 4, Senne Stolk 4, Kasper van Osnabrugge 4, Mees van Leeuwen 2, Nezar Kanbier 2 en Khalid Haddad 1.

De volgende wedstrijd is op zondag 18 oktober om 16.00 uur in de Vijf Meihal tegen Orange Lions Academy.