53-96

Datum: zondag 8 december 2019 · 17:00
Locatie: De Horstacker, Nijmegen

Eenvoudige winst voor U21 in Nijmegen

In Nijmegen speelde het U21-team van Zorg en Zekerheid Leiden tegen TBG Dragons. Na een 29-49 ruststand liep het verschil in de tweede helft nog verder op en stond er aan het eind van de wedstrijd een stand van 53-96 op het scorebord.

In een koude sporthal kwamen de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden in het eerste kwart wat moeilijk op gang. Aan het eind van het eerste kwart stond er een kleine voorsprong voor de Leidse mannen op het scorebord 19-23.

In het tweede kwart werd het tempo wat verhoogd en kon er ook lekker doorgewisseld worden door coach Alpha Sow. De verdediging stond goed, waardoor de tegenstander niet veel kon scoren. De mannen gingen met een voorsprong van 20 punten (29-49) de kleedkamer in.

Na de rust werd er pas na één minuut spelen gescoord door Zorg en Zekerheid Leiden, maar daarna ging het scoren weer achter elkaar door. De Leidse mannen liepen verder uit naar een stand van 39-78.

In het vierde kwart kreeg het meegereisde publiek nog een dunk van Sedale Veira en van Troy Koehler voorgeschoteld. Mees van Leeuwen zat lekker in de wedstrijd, hij was goed voor 25 punten.

Coach Alpha gaf aan dat de wedstrijd zoals was voorspeld is verlopen en hij heeft ook geen time-outs hoeven nemen bij deze wedstrijd. Wat tevens opviel is, dat er, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, veel vrije worpen werden benut.

Scores: Mees van Leeuwen 25, Tijmen de Haas 19, Yaëll dos Santos Borges 15, Lucas Kruithof 9, Rick van der Salm 6, Sedale Veira 6, Kasper van Osnabrugge 4, Nezar Kanbier 4, Eloi Nimako 3, Troy Koehler 3 en Jeffrey Hesseling 2.

De volgende wedstrijd is op zondag 15 december om 14.30 uur bij Uball in Utrecht.