72-83

Datum: zondag 10 maart 2019 · 15:30
Locatie: Sportcentrum Oudenrijn, Vleuten

Solide overwinning van U21

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden mocht zondagmiddag, na een week krokusvakantie, aantreden tegen Uball in Utrecht. Op papier een niet al te moeilijke wedstrijd tegen de nummer elf van de competitie. Het werd echter toch nog een spannende pot doordat Uball er stevig in ging. Zorg en Zekerheid Leiden bleef tot het einde echter beheerst en gecontroleerd spelen en stelde de winst veilig: 72-83.

De jarige Twan Polman is deze wedstrijd captain, omdat de vaste captain Lucas Kruithof geblesseerd langs de kant zit. Onder aanvoering van Twan doet Zorg en Zekerheid Leiden niet onder voor Utrecht. Beide teams hebben aan het begin van de wedstrijd nog wat moeite om de basket te vinden. Halverwege begint de Leidse ploeg los te komen via enkele snelle scores: 13-11. Daarna valt het stil en kan Uball een voorsprong nemen. Via een verre driepunter in de laatste seconde wordt het 24-18.

In het tweede kwart schiet Zorg en Zekerheid Leiden uit de startblokken. Veelvuldig staat het vizier voor de lange afstandsbommetjes op scherp (Zorg en Zekerheid Leiden komt tot 50% driepunters) en na 27-30 halverwege het kwart wordt het 37-43 bij rust.

De tweede helft wordt de wedstrijd steviger. De Leidenaren blijven rustig hun spelletje spelen en winnen het derde kwart met 20-18, waardoor ze acht punten voor staan: 55-63. Het is echter nog geen gelopen koers, want Uball blijft aandringen.

Het laatste kwart wordt gekenmerkt door enkele onverklaarbare calls van de heren in het oranje. Gelukkig laat Zorg en Zekerheid Leiden zich niet van de wijs brengen. De voorsprong blijft steeds rond de 10 punten. Eindstand van deze wedstrijd is 72-83. Topscorer aan Leidse zijde is Bart van Rixtel met 23 punten.

Zorg en Zekerheid Leiden doet dit weekend goede zaken en staat nu op een gedeelde vierde plaats. Er zijn echter nog veel kapers op de kust voor de play-off plekken. Donar en Apollo staan op plek één en twee, maar daaronder hebben nog zes ploegen uitzicht op de play-offs.

Coach Robert van Osnabrugge: “In het eerste kwart stond onze verdediging niet goed, waardoor Uball tot te veel maar ook te makkelijke scores kon komen. In het tweede kwart konden we wel de stops maken en hebben wij ook aanvallend prima basketbal gespeeld. Wij kwamen tot een aantal mooie scores na prachtig uitgespeelde aanvallen. De tweede helft hebben wij geprobeerd om te blijven basketballen. Dit was zeer moeilijk, doordat de tegenstander in de bucket heel veel mocht doen zonder dat dit bestraft werd. Ik moet een groot compliment maken aan mijn spelers omdat zij rustig zijn gebleven en zich niet teveel hebben laten beïnvloeden.”