Datum: zondag 23 september 2018 · 14:45
Team: U16
Locatie: Vinkhuizen, Groningen

Goede overwinning U16

Zorg en Zekerheid Leiden U16 heeft zich na het verlies van vorige week in de seizoenopener tegen Zwolle goed hersteld door met 63-78 te winnen in de verre uitwedstrijd in Groningen.

In de eerste helft zijn Zorg en Zekerheid Leiden en Celeritas Donar ontzettend aan elkaar gewaagd. Het niveau is hoog en er wordt tegen hoge percentages afgewerkt. Het is constant stuivertje wisselen. Halverwege het tweede kwart lijkt Zorg en Zekerheid Leiden een klein gaatje te hebben geslagen (28-35), maar vlak voor rust vind Groningen, mede door een verre driepunter, weer de aansluiting en wordt er gerust met een 37-39 voorsprong voor de Leidse formatie.

In de rust werd aan het team meegegeven de juiste opties uit de aanvallen te blijven halen en georganiseerd te blijven spelen. Belangrijk om als team bij elkaar te blijven en niet weer de zelfde fout maken als vorige week.

Zorg en Zekerheid Leiden komt goed de kleedkamer uit. Er wordt direct een 0-8 run neergezet, waardoor er ineens een voorsprong van 10 punten was. Groningen vlucht in een time-out. Het bleef lang rond de 10 punten hangen, maar tegen het einde van het derde kwart zet Groningen er ook een 8-0 tegenaan, waardoor de voorsprong aan het eind van het derde kwart slechts 55-58 was.

Het laatste kwart was om te laten zien of de Leidse spelers geleerd hadden van het verlies van vorige week. Toen gaf de ploeg de wedstrijd namelijk weg in het laatste kwart, omdat de organisatie wegviel. Dit keer deed het team dit heel goed. Zorg en Zekerheid Leiden pakte de goede opties uit de aanval en creëerde zo open schoten/lay-ups. Uiteindelijk heeft de Leidse ploeg de wedstrijd heel volwassen uitgespeeld, met als resultaat een 63-78 winst!

Reactie van coach Wouter Hoogeveen: “Dit hebben we als team hartstikke goed gedaan. Organisatie en teamspel die vorige week ontbraken voor de overwinning, waren nu wel aanwezig. Hier hebben we echt een stap in gemaakt. Wel hadden we er voor moeten zorgen, dat we in het derde kwart hadden moeten doordrukken toen we eenmaal 10 punten voorstonden. Je mag daar nooit meer een bepaald geloof aan de tegenstander geven. Als wij als team bij onze organisatorische principes blijven en als team spelen, zijn wij moeilijk te kloppen!”