45-86

Datum: zaterdag 20 januari 2018 · 20:00
Locatie: Zielhorst, Amersfoort

U18 laat Crackerjacks kansloos

Na de mooie overwinning van vorige week tegen Landstede trad Zorg en Zekerheid Leiden U18 aan tegen Crackerjacks. In een toch wel redelijk gevulde Zielhorst werd de ploeg van Edwin Engelhart weer aangemoedigd door de trouwe Leidse aanhang. De meegereisde fans zagen hun favorieten met 45-86 winnen.

Zorg en Zekerheid Leiden begon het eerste kwart goed. De verdediging zat redelijk goed in elkaar en het team speelde geduldig de aanvallen uit. Een kanttekening was wel dat een van de scheidsrechters het heft in handen nam door binnen acht minuten Bart en Tijmen elk hun derde fout te geven. De Leidse spelers lieten zich niet van hun stuk brengen en deden wat ze moesten doen, namelijk hard werken. Het eerste kwart werd afgesloten met 14-17 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

In het tweede kwart ging er bij de Leidse formatie een versnelling bij. Er werd echt supergoed verdedigd, waardoor de ene break na de ander gelopen kon worden omdat de bal continu gestolen werd. Dit resulteerde in een behoorlijk gat in het tweede kwart. Een naar voorval was een niet afgefloten elleboogstoot op de kaak van Tijmen. Hij is iemand die prima kan incasseren, maar van deze elleboogstoot moest hij toch even bijkomen. Gelukkig kon hij de wedstrijd voortzetten en met prima cijfers afsluiten. Dit kwart werd gewonnen met 6-19, de ruststand was 20-36.

Het derde en vierde kwart waren eigenlijk nog maar een formaliteit. De Leidse verdediging deed in het derde kwart de das om bij de thuisploeg. In dit kwart wist Crackerjacks maar vijf punten te maken, waardoor er niets meer te halen viel voor de thuisploeg. Aanvallend was Zorg en Zekerheid Leiden gewoon te sterk en kon de ploeg uit Amersfoort geen oplossing vinden. Kwartstand 5-26.

In het vierde kwart kregen de basisspelers wat rust, waardoor de jongens van de bank minuten konden maken. Diep in het vierde kwart kwamen er nog twee monsterdunks van Troy en Bart, waarvoor ook het thuispubliek toch even moest klappen. Als collectief heeft Zorg en Zekerheid Leiden deze wedstrijd prima gespeeld, goed verdedigd en prima aangevallen. De kwartstand was 20-24, met als gevolg een eindstand van 45-86.

“Drie jongens sprongen er voor mij toch wel uit”, zegt Engelhart. “Tijmen en Nezar speelden een goede pot met name in de verdediging en Kasper bracht extra’s door goed te rebounden. Al met al ben ik zeer tevreden over deze prestatie.”

Topscorers: Lucas 16, Nezar 15, Tijmen 14 en Jona 10.

“Hierbij nogmaals de oproep om onze jongens woensdagavond 24 januari om 19.45 uur tijdens de halve finale van de beker tegen Landstede te komen aanmoedigen in het Houtkwartier. We kunnen alle steun gebruiken! Hoe mooi zou het zijn als Leiden als eerste de finale weet te bereiken.“