Datum: zaterdag 9 december 2017 · 17:00
Team: U18
Locatie: Indoor Centrum, Landsmeer

Eenvoudige overwinning U18

Zorg en Zekerheid Leiden U18 was tot zaterdag elf wedstrijden op rij ongeslagen. Afgelopen zaterdag kon zege nummer twaalf worden bijgeschreven. In Landsmeer had Zorg en Zekerheid Leiden weinig moeite met Landslake Lions: 40-98.

Na elf ongeslagen wedstrijden moest Zorg en Zekerheid Leiden aantreden in Landsmeer om te spelen tegen Landslake Lions, de nummer 12 van de ranglijst. Zoals iedere week eist coach Edwin Engelhart scherpte van zijn spelers tegen elke tegenstander, zo ook tegen Landslake Lions.

Zorg en Zekerheid Leiden ging erg goed van start, alles verliep volgens afspraak. Er werd prima verdedigd, waardoor er enorm veel steals werden gepakt. Dit resulteerde in de ene fastbreak na de andere. Binnen no-time stond er al een groot verschil op het scorebord: 8-29 na het eerste kwart.

De tweede periode gaf exact hetzelfde beeld. Zorg en Zekerheid Leiden was simpelweg heer en meester op het veld op alle fronten. Hierdoor kon iedereen aan Leidse kant lekker minuten maken. De eerste helft werd afgesloten met een 17-53 voorsprong.

Het spelbeeld veranderde na de pauze niet: mooie breaks en een aantal mooie driepunters zorgden voor makkelijke scores. Het enige nadeel van zo'n wedstrijd is de concentratie. In het vierde kwart was die ver te zoeken, waardoor we toch chaotisch gingen spelen. Een leuk detail is dat iedereen wist te scoren in deze wedstrijd. Uiteindelijk werd het een eenvoudige overwinning. Eindstand 40-98.

Komende week staat de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie op het programma. Zorg en Zekerheid Leiden moet het in Amsterdam opnemen tegen Apollo.

Topscorers: Troy 25 (12 rebounds), Lucas 14, Jeffrey 13, Kasper 12, Bart 12 en Tijmen 10.