Datum: vrijdag 13 april 2018 · 20:30
Team: U22
Locatie: Houtkwartier, Leiden

DTL-team na rust hard onderuit

Het DTL-team van Zorg en Zekerheid Leiden verloor afgelopen vrijdag met ruime cijfers van New Heroes Den Bosch. Na een 29-22 voorsprong bij de rust werd het team in de tweede helft volledig weggespeeld door de bezoekers uit Den Bosch: 64-85.

De wedstrijd werd gespeeld in de thuishaven van BS Leiden, het Houtkwartier. Het begin van de wedstrijd was rommelig en beide ploegen hadden moeite om de basket te vinden. Aan het eind van het eerste kwart stond het 10-8 voor de thuisploeg. Het tweede kwart liet aanvankelijk hetzelfde beeld zien, al liep Zorg en Zekerheid Leiden iets verder uit: 20-13. De rust ging in met een 29-22 voorsprong voor de thuisploeg. Tot dat moment was het van beiden kanten geen beste wedstrijd, maar leek er nog niets aan de hand voor de nummer twee van de Dutch Talent League.

In de tweede helft veranderde dit beeld snel. New Heroes kwam goed uit de kleedkamer en plaatste gelijk een 9-0 run en nam dus meteen een 29-31 voorsprong. Heel even leek de Leidse ploeg zich te herstellen. Zorg en Zekerheid Leiden kwam weer op voorsprong (35-32), maar bij 39-40 kwamen de Bosschenaren weer langszij, om daarna steeds verder weg te lopen. Aan het eind van het derde kwart stond het 42-55.

In het vierde kwart kwam Zorg en Zekerheid Leiden nog terug tot 10 punten verschil, maar de thuisploeg was niet in staat om de bezoekers verdedigend te stoppen. Uiteindelijk werd het 64-85 voor New Heroes.

“Wij waren vandaag totaal niet klaar om te spelen en speelde de slechtste wedstrijd van het seizoen tegen een ploeg die duidelijk wel klaar was om te spelen”, stelde coach Richard den Os. “Voor de rust was het al niet best, maar in de tweede helft vielen we echt volledig uit elkaar en ging het alleen maar slechter en slechter. New Heroes Den Bosch deed het slim, speelde goed en strafte onze fouten goed af. Ze hebben ook meer dan verdiend gewonnen. Slecht spelen kan, maar we speelden zonder energie en beleving en dat kan niet. Wij krijgen gemiddeld 59 punten tegen en pas vijf keer komt een team boven de 70, waarvan 74 tot nog toe het meeste was. Nu krijgen we 63 punten in één helft tegen. Dat kan natuurlijk niet. Ik hoop dat deze nederlaag de boel een wakker schudt en dat we beseffen dat wij zonder hard te werken niet zo goed zijn als dat sommigen waarschijnlijk denken.”

Komende woensdag speelt het DTL-team al weer de volgende wedstrijd. Om 20.00 uur komt Rotterdam Basketbal op bezoek in de Vijf Meihal.