87-60

Datum: zondag 26 maart 2017 · 15:00
Locatie: Van Zweedenhal, Rijswijk

Zwaar verlies voor U18

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zondagmiddag in Rijswijk een duidelijke nederlaag geleden. Na een 44-29 ruststand werd het uiteindelijk 87-60 voor thuisploeg Lokomotief.

De opening is voor Zorg en Zekerheid Leiden (0-4), waarna beide ploegen er flink op los scoren. Van 6-9 gaat het naar 13-16, maar twee benutte driepunters en een score van dichtbij van Lokomotief geeft na tien minuten een stand van 21-16.

In het tweede kwart loopt de thuisploeg uit naar 28-16, waarna Zorg en Zekerheid Leiden bijna aansluiting maakt: 28-24. Gemiste vrije worpen (totaal 14 over de hele wedstrijd) verstoren een verdere opmars, waardoor Lokomotief de wedstrijd al voor rust definitief naar zich toe trekt: 44-29.

In de tweede helft probeert Zorg en Zekerheid Leiden de wedstrijd te kantelen: van 44-34 wordt het nog wel 53-42, maar verder komen de bezoekers niet. Lokomotief scoort te makkelijk van buiten (acht driepunters) en weet ook het netje van dichtbij makkelijk te bereiken. Daarnaast grossieren de bezoekers, de gehele wedstrijd, in balverlies, waardoor de twee punten in Rijswijk blijven: 87-60.

“Na de afgelopen zes winspartijen wilden we weten waar we nu staan. Dat werd in deze wedstrijd wel duidelijk gemaakt”, stelde coach René Mulder na afloop. Afgezien van een goede opening was het verder geen wedstrijd meer. Een verdienste van Lokomotief. Zij troefden ons op elk vlak af. Wij gaan daar de komende week over praten met de groep, lering trekken, hard trainen en verder gaan.”

Komend weekend staat de laatste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander is dan Landstede Basketbal.

Scores: Lucas Kruithof 16, Rick van der Salm 10, Quinten Wijnen 8, Jim Blom 6, Bart van Rixtel 6, Lukas de Haas 4, Roelof Schraa 4, Troy Koehler 3, Sander Korteweg 2 en Jona Ververs 1.