80-86

Datum: zaterdag 19 november 2016 · 15:00
Locatie: De Slenk, Den Helder

U18 wint lastig duel in Den Helder

Zaterdagmiddag trof het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden in Den Helder Noordkop als tegenstander voor wedstrijd nummer acht in de competitie. Na een achterstand bij rust (45-35) trokken de bezoekers uiteindelijk toch aan het langste eind en nam Zorg en Zekerheid Leiden U18 de twee punten mee naar huis middels een 80-86 overwinning.

Noordkop had vorige week het nodige zelfvertrouwen getankt. Na verlenging werd er in Weert gewonnen van Final Four-kandidaat Basketbal Academy Limburg. De thuisploeg schoot werkelijk waar uit de startblokken. De eerste time-out voor Zorg en Zekerheid Leiden komt al na drie minuten bij een 14-4 achterstand. Veel helpt dit niet, want Noordkop loopt uit naar 21-9. Dan volgt er herstel aan Leidse kant, want na tien minuten spelen is de stand 25-23.

Noordkop gaat door waar het mee begonnen was en na zeven minuten spelen in het tweede kwart is het de thuisploeg die een riante voorsprong neemt: 45-29. Een 0-6 zorgt dan voor de ruststand: 45-35.

Binnen vier minuten spelen na de pauze zijn de ploegen bijna in evenwicht en begint het eindelijk te lopen voor Zorg en Zekerheid Leiden: 47-48 is de eerste voorsprong voor de bezoekers. Drietjes over en weer zorgen voor een 62-60 stand bij het begin van het laatste kwart.

Het publiek gaat er eens goed voor zitten. Met nog vier minuten te spelen is de stand 72-72 en dan plaatst Leiden een 0-9 run. Noordkop komt nog middels driepunters één keer terug tot 80-85 maar stop-de-klok levert voor de thuisploeg niets op.

“Net als vorige week in Utrecht beginnen we niet goed aan de wedstrijd”, constateerde coach René Mulder. “Niet scherp genoeg en soms zelfs wat apathisch. Gelukkig komt het besef en het herstel wel op tijd, maar dit kunnen wij ons tegen de komende ploegen niet veroorloven. Na komend weekend rust is Lokomotief de volgende tegenstander. Een ploeg die ruim van ons heeft gewonnen in de beker en dus een sterke tegenstander.

Scores: Lucas Kruithof 22, Lukas de Haas 14, Bart van Rixel 14, Roelof Schraa 12, Quinten Wijnen 9, Jim Blom 5, Sander Korteweg 5, Wouter Luijck 4.