73-61

Datum: zaterdag 24 september 2016 · 14:00

U18 wint ook van Weert

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft ook de tweede wedstrijd voor de competitie gewonnen. Het opleidingsteam van BS Weert, dat van de Basketball Academy, kreeg afgelopen zaterdag in de Vijf Meihal met 73-61 klop.

Weert had ook haar eerste duel gewonnen (met 15 punten verschil tegen Uball) en kwam met een volledig team naar Leiden. Beide ploegen spelen een verzorgde wedstrijd en zijn gewaagd aan elkaar. Het eerste kwart eindigt in het voordeel van de thuisploeg (15-12), maar de bezoekers blijven aanhaken. Weert wint wel het tweede kwart, maar staat bij rust toch achter (35-34). Daarnaast valt een van de spelers van Weert uit met nek- en rugklachten.

In het derde kwart ligt de wedstrijd een paar minuten stil. De ambulance haalt de geblesseerde speler op. Gelukkig blijkt later na het bezoek aan het ziekenhuis dat er geen blijvende schade is en kan de speler op eigen gelegenheid terug naar huis.

Wel lijkt deze gebeurtenis een verlammende werking te hebben op de spelers van Weert. Daar waar Zorg en Zekerheid Leiden een tandje bijschakelt, lukt dat niet bij de bezoekers. De thuisploeg loopt dan uit naar 63-49. Door een 0-8 run van Weert wordt het verschil nog even zes punten (63-57), maar na een Leidse time-out wordt er orde op zaken gesteld en is de winst voor Zorg en Zekerheid Leiden: 73-61.

“We wisten van tevoren dat dit een pittige wedstrijd zou worden”, vertelde coach René Mulder na afloop. “Weert investeert met vier in dienst genomen fulltime trainer/coaches veel in de jeugdopleiding. Dat begint zich uit te betalen. Gelukkig bleven we ook vandaag als team goed spelen, waardoor er vier spelers in de dubbel cijfers kwamen qua scores. Komend weekend weer een nieuwe uitdaging. We gaan dan op bezoek bij Rotterdam Basketbal.”

Scores: Lucas Kruithof 16, Lukas de Haas 15, Jim Blom 11, Wouter Luijk 10, Bart van Rixtel 9, Sander Korteweg 6, Troy Koehler 4 en Roelof Schraa 4 punten.